Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 üveghez
3 db nagy cékla
1 db nagy alma
2 dl víz
15 dkg cukor
1 rúd vanília
2 kk őrölt fahéj
1 db citrom leve és reszelt héja
Elkészítés A céklákat meghámozzuk, felkockázzuk és a vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és feldarabolt almát, tovább főzzük, amíg az alma is megpuhul. Ízesítjük a cukorral és a fűszerekkel, citromlevet és reszelt citromhéjat keverünk hozzá, majd botmixer segítségével pépesítjük.
Addig főzzük, amíg a felesleges lé el nem párolog.
Lezárható üvegbe tesszük, fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Hűtőben tartva sokáig eláll.