Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Téli befőzés: Céklalekvár almával
2016.10.28

ceklalekvar2.jpg

Hozzávalók 1 üveghez

3 db nagy cékla

1 db nagy alma

2 dl víz

15 dkg cukor

1 rúd vanília

2 kk őrölt fahéj

1 db citrom leve és reszelt héja

Elkészítés A céklákat meghámozzuk, felkockázzuk és a vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és feldarabolt almát, tovább főzzük, amíg az alma is megpuhul. Ízesítjük a cukorral és a fűszerekkel, citromlevet és reszelt citromhéjat keverünk hozzá, majd botmixer segítségével pépesítjük.

Addig főzzük, amíg a felesleges lé el nem párolog.

Lezárható üvegbe tesszük, fejjel lefelé hagyjuk kihűlni. Hűtőben tartva sokáig eláll.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.