Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
1 db nagy, megtisztított ananász (kb. 50 dkg)
60 dkg alma
30 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek citromlé
kevés őrölt fahéj
1 csomag dzsemfix
Elkészítés A megtisztított, kimagozott és apróra felkockázott gyümölcsöket egy nagy lábosban összekeverjük a dzsemfix-szel és a cukorral, vaníliás cukorral. Felforraljuk, hozzáadjuk a fahéjat és a citromlevet, tovább forraljuk 15 percig közepes hőfokon.
Botmixerrel pépesítjük, kimosott, száraz üvegekbe töltjük, 10 percre a tetejükre állítjuk, majd lassan hagyjuk kihűlni.