Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejszínes pulykaragu
2012.04.04

tejszines-pulykaragu-007.jpgHozzávalók 4 személyre 60 dkg pulykamell felcsíkozva, 2 közepes sárgarépa, fél közepes zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 2 dl főzőtejszín, 2 dl tej, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 ek mustár,  1-2 ek olaj, bors, só, petrezselyemzöld

Elkészítés A pulykamell csíkokat 2 dl tejjel felöntjük, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és mustárral ízesítjük, és lefedve egy éjszakán át hűtőben pácoljuk (ettől a hús kevés sütés után is omlós, puha lesz és nem szárad ki). A sárgarépát és a zellert meghámozzuk és 4 cm hosszú, keskeny csíkokra daraboljuk. Egy nagyobb serpenyőben a fél karikákra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lecsepegetett pulykamell csíkokat és hirtelen pirosra sütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket és lefedve fél óra alatt puhára pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk és megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.

Tipp Forrón tálaljuk, köríthetjük párolt rizzsel, vagy főtt spagettivel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.