Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 60 dkg pulykamell felcsíkozva, 2 közepes sárgarépa, fél közepes zellergumó, 1 fej vöröshagyma, 2 dl főzőtejszín, 2 dl tej, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 ek mustár, 1-2 ek olaj, bors, só, petrezselyemzöld
Elkészítés A pulykamell csíkokat 2 dl tejjel felöntjük, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és mustárral ízesítjük, és lefedve egy éjszakán át hűtőben pácoljuk (ettől a hús kevés sütés után is omlós, puha lesz és nem szárad ki). A sárgarépát és a zellert meghámozzuk és 4 cm hosszú, keskeny csíkokra daraboljuk. Egy nagyobb serpenyőben a fél karikákra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lecsepegetett pulykamell csíkokat és hirtelen pirosra sütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket és lefedve fél óra alatt puhára pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, összeforraljuk és megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.
Tipp Forrón tálaljuk, köríthetjük párolt rizzsel, vagy főtt spagettivel.