Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
3-4 db padlizsán, mérettől függően
2 dl tejszín
só
2 kk őrölt római kömény
1 kk gyömbér
1 kk zúzott fokhagyma
1 kk őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja és kifacsart leve
4 ek olaj
Elkészítés A padlizsánokat felkarikázzuk, egy tálba téve besózzuk és hagyjuk húsz percig állni, hogy véletlenül se legyen keserű, majd alaposan kinyomkodjuk.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a fűszereket állandó kevergetés mellett előpirítjuk. Rádobjuk a kinyomkodott padlizsánszeleteket, lefedjük és puhára pároljuk. Néha megkeverjük, hogy ne égjen le. A végén hozzáadjuk a citromhéjat és citromlevet, összefőzzük. Ezután belekeverjük a tejszínt is, átkeverjük, egyet forralunk rajta és azonnal tálaljuk.
Előételnek kiváló, de sült szárnyasokhoz, vagy marhasülthöz köretként is fogyaszthatjuk.