Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejszínes-mustáros csirkemellcsíkok sárgarépametélttel
2014.03.05

 csirkemellcsikok-repametelttel-004.jpg

Hozzávalók 4 személyre 60-70 dkg csirkemellfilé, 4 db sárgarépa, 15-20 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 ek mustár, 2,5-3 dl főzőtejszín, 1 kk majoránna, kevés frissen őrölt bors, néhány ágacska friss rozmaring, 1 gerezd fokhagyma, só ízlés szerint, 2-3 ek olaj

Elkészítés A csirkemellet felcsíkozzuk (kb. 3x1 cm-es kis csíkokra), mustárral, kevés olajjal összekeverjük, majoránnával, zúzott fokhagymával és borssal megszórva 1-2 órára félretesszük.

A sütés előtt előkészítjük a zöldségeket: a vöröshagymát felcsíkozzuk. A sárgarépákat meghámozzuk, majd burgonyahámozó segítségével keskeny, hosszú "metélteket" szeletelünk belőlük, hogy széles metélt tésztához hasonlítsanak.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, a vöröshagymát üvegesre sütjük rajta, hozzáadjuk a pácolt csirkemellcsíkokat, fehéredésig sütjük, sózzuk, majd lefedve puhára pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk. Hozzáadjuk a répacsíkokat és a mélyhűtött zöldborsót. Lefedjük és alacsony hőfokon néhány percig pároljuk, de ne főzzük  túl a répát, maradjon roppanós, "al dente", pont, mint egy igazi olasz tészta! Ha kell, sózzuk meg ízlés szerint, vagy ha szaftosabban szeretjük, öntsünk alá kevés egy húslevest is (kockából).

Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt színes borssal, díszítsük rozmaringággal.

Tipp Fogyaszthatjuk sült krumplival vagy rizzsel körítve, de önmagában is megállja a helyét, mert a répa kiváló köret!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.