Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejszínes kukorica-spárga saláta
2012.06.11

tejszines-kukorica-sparga-kicsi-006.jpgHozzávalók 4 főre 1/2 kg zöld spárga, 1 kk cukor és 1 kk só a spárga főzővizéhez, 1 doboz kukoricakonzerv, 2,5 dl főzőtejszín, 1 kis fej lilahagyma, 10 dkg füstölt sajt, só, bors, szerecsendió

Elkészítés A friss, zöld spárgákat nem szükséges meghámozni. Elkészítésükhöz elég, ha a szárukat egyenként meghajlítjuk és ahol roppannak, kettétörjük. Az alsó, fás rész magától letörik. Ezután feldaraboljuk és 5-6 perc alatt sós-cukros forró vízben ropogós-puhára főzzük.

A kész spárgákat kivesszük a forró vízből, hideg vízzel leöblítjük, hogy ne puhuljanak tovább.

Egy tálban összekeverjük a leszűrt kukoricát a spárgával, hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát, sózzuk, borsozzuk, félretesszük.

Egy kisebb lábasban felforraljuk a tejszínt, beleforraljuk a reszelt sajtot, kb. 4-5 perc alatt összefőzzük, kissé besűrítjük, sóval, borssal, szecsendióval ízesítjük. Amikor a mártás már nem forró, a zöldségekre öntjük. Lehűtve, paradicsommal díszítve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.