Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejszínes-gombás tarja fűszeres krumplihasábokkal, Dobitól
2015.09.27

tejszines-gombas-tarja-fuszeres-krumplihasabokkal.jpg

Hozzávalók 2 főre

40 dkg szeletelt tarja
4 evőkanál olívaolaj
flekkenfűszer
mustár
1/2 dl száraz fehérbor
30 dkg gomba
1 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
fehérbors
kakukkfű

zöldbors

A körítéshez

5 db krumpli
1 vöröshagyma
grillfűszer
olívaolaj

Elkészítés

A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, és fólia alatt mindkét oldalukat kiverjük. A flekkenfűszer, mustár és olaj keverékével a szeletek mindkét oldalát bekenjük, és jól záródó dobozban egy órára a hűtőbe tesszük.

Amíg a hús pácolódik, a gombát megtisztítjuk, felaprózzuk. 5 dkg vajat felolvasztunk, a kakukkfűvel, fehér borssal  és sóval ízesített gombát megpároljuk, majd a főzőtejszínnel együtt rövid ideig főzzük.

A pácolási idő leteltével a  hússzeletek mindkét oldalára hirtelen kérget sütünk, majd 180-200 fokos sütőben, lefedve pároljuk fél órán át. Amikor a hús félig megpuhult, a szeleteket megfordítjuk, a tejszínes-gombás öntetet ráhalmozzuk, a zöldborsot köré dobjuk, és a fehérbort aláöntve, lefedve tovább pároljuk. Ha már a hús teljesen puha, a  fedőt eltávolítjuk, és pirosra sütjük.

A körítéshez a krumplit megmossuk, megtöröljük, hasábokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, előbb négy, majd nyolc darabba vágjuk, grillfűszerrel megszórjuk, és a hagymával együtt, grillserpenyőben, olívaolajjal permetezve megsütjük.

Tipp Ha sósabban szeretjük a húst, sütés előtt fél órával megsózhatjuk. Vigyázzunk, hogy a krumplihasábok ne legyenek túl nagyok, mert akkor nehezebben puhulnak meg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.