Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejszínes burgonyakrémleves
2012.12.17

tejszines-burgonyakremleves-2141.jpgHozzávalók 4 személyre 1 nagy fej vöröshagyma, 5 db nagy burgonya, 1 húsleveskocka, 3 dl főzőtejszín, 4 gerezd fokhagyma, 1 kk só,  1-2 csipet frissen őrölt szines bors, 1 csokor friss petrezselymzöld, 2-3 ek olaj

Elkészítés A hagymát apró kockákra vágjuk és egy lábosban a felforrósított olajon, folytonos kevergetés mellett  zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, felöntjük 3/4 liter vízzel, megsózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Ekkor beledobjuk a leveskockát és a zúzott fokhagymát, lefedve puhára pároljuk. Amikor a burgonya már puha, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, még egyszer átforraljuk és azonnal tálaljuk.

Tipp A tetejére szórjunk aprított petrezselyemzöldet és vajon pirított rozskenyérkockákat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kérdés

(V, 2012.12.17 13:36)

A színes borsnak muszáj színesnek és frissen őröltnek lennie? Nekem van otthon sima őrölt borsom, meg színes, de az nem őrölt, hanem egészbe van.

Re: kérdés

(Macska, 2012.12.17 14:42)

Nem fontos szinesnek lenni, nyugodtan lehet hasznälni feherborsot, vagy akär fekete öröltborsot is :-)) Jo fözöcskezest , macska