Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 nagy fej vöröshagyma, 5 db nagy burgonya, 1 húsleveskocka, 3 dl főzőtejszín, 4 gerezd fokhagyma, 1 kk só, 1-2 csipet frissen őrölt szines bors, 1 csokor friss petrezselymzöld, 2-3 ek olaj
Elkészítés A hagymát apró kockákra vágjuk és egy lábosban a felforrósított olajon, folytonos kevergetés mellett zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát, felöntjük 3/4 liter vízzel, megsózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Ekkor beledobjuk a leveskockát és a zúzott fokhagymát, lefedve puhára pároljuk. Amikor a burgonya már puha, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt, még egyszer átforraljuk és azonnal tálaljuk.
Tipp A tetejére szórjunk aprított petrezselyemzöldet és vajon pirított rozskenyérkockákat.
A színes borsnak muszáj színesnek és frissen őröltnek lennie? Nekem van otthon sima őrölt borsom, meg színes, de az nem őrölt, hanem egészbe van.
Nem fontos szinesnek lenni, nyugodtan lehet hasznälni feherborsot, vagy akär fekete öröltborsot is :-)) Jo fözöcskezest , macska
kérdés
(V, 2012.12.17 13:36)