Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 80 dkg pulykamell, 1,5 dl tej, 1-2 gerezd zúzott fokhagyma,1 kis pohár tejföl, 2 db tojás, 1 ek étkezési keményítő, 1 mk só, 1 mk ételízesítő, 1 csokor petrezselyemzöld, 5-10 dkg reszelt sajt, 20 dkg szeletelt bacon, kevés őrölt bors, majoránna ízlés szerint
Elkészítés A pulykamellet nagyon apró kockákra vágjuk, és fokhagymás tejben pácoljuk néhány órán keresztül. A sütés előkészítéséhez egy nagy, lehetőleg szögletes őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a szalonnák széle túlnyúljon a formán. A fokhagymás tejben pácolt pulykamellkockákat sózzuk, fűszerezzük ételízesítővel, borssal, majoránnával. Egy pohár tejfölben elkeverjük a két egész tojást és belekeverjük a keményítőt is, majd az egészet a pulykakockákra öntjük, összedolgozzuk, végül pedig az aprított petrezselymezöld kerül bele. Az ily módon előkészített pulykamellkockákat beletöltjük a baconnal kibélelt formába. A baconok kilógó részeit visszahajtjuk és teljesen befedjük velük a masszát. A tetejére még kevés tejfölt kenünk, megszórjuk reszelt sajttal, és 150 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Ekkor óvatosan egy másik tepsibe borítjuk, a sajtos rész így alulra kerül. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
Tipp Szeletelés előtt hagyjuk kissé pihenni. Hidegen is kiváló.