Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1,2 kg burgonya
2 dl tej
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt sajt + 3 dkg a tetejére
5 dkg vaj
só, bors
Elkészítés A burgonyákat meghámozzuk és nagyon vékony karikákra szeleteljük. Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot, zúzott fokhagymát, és sóval és borssal ízesítjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleterítjük a burgonyát és ráöntjük a tejes mártást, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson. A tetejére is jusson egy kevés vaj, hogy szépen piruljon.
170 fokos sütőbe tesszük, és 50 percig sütjük, ekkor kivesszük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és további 10 perc alatt készre pirítjuk.
Tipp Natúr húsokhoz kiváló köret, de salátával főételként is fogyaszthatjuk.