Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tejbegríz-kehely
2013.01.15

tejbegriz-poharban-0091.jpgHozzávalók 4 személyre A tejbegrízhez 0,5 l tej, 4 púpozott ek búzadara, 2 ek cukor, 1 kk vaj, 1 cs vaníliás cukor, reszelt citromhéj

Kb. 8 ek lekvár (málna, barack, stb) 4 db érett kivi, karamellszirup

Elkészítés A tejet  mély lábosba öntjük,  majd a vajjal,  a cukorral és vaníliás cukorral összekeverve felmelegítjük. Beleadagoljuk a búzadarát, és közepes tűzön, lefedve készre főzzük. Vigyázzunk, hogy  ne égjen le és ne fusson ki! Felhasználás előtt reszeljük bele a citromhéjat.

Összeállítás A kissé kihűlt tejbegrízből egy-egy adagot 4 kehely vagy üvegtálka aljára kanalazunk. Ráterítjük a lekvárt és megint tejbegríz következik. A tetejét kiviszeletekkel díszítjük, és ízlés szerint karamellsziruppal meglocsoljuk. Hűtve fogyasztjuk. A tetejére fogyasztás előtt nyomhatunk egy kevés tejszínhabot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.