Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tavaszi szendvics lepénykenyérből
2015.03.16

tavaszi-tortilla-003.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 db lepénykenyér vagy tortilla, kb. 20 dkg sonka, ízlés szerint, 1 csomag bébispenót, 1 csokor retek A genovai pestóhoz 1 csokor friss bazsalikom, 5 dkg parmezán sajt, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 dkg fenyőmag, 1,5 dl extra szűz olívaolaj, só, bors ízlés szerint A fűszeres joghurthoz 2 dl görög joghurt, kevés só és őrölt chili

Elkészítés  A pestóhoz a bazsalikomleveleket leöblítjük, óvatosan megszárítjuk és aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a hámozott fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, fenyőmagot, sajtot, sóval és borssal ízesítjük, és többszöri megállítással pépesre daráljuk. (Arra vigyázzunk, hogy ne melegedjen fel a massza a túl gyors és hosszú darálástól, ezért kell gyakran szünetet tartani.)

A retket megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, a spenótot leöblítjük, papírszalvétával leitatjuk. A szendvics összeállításához először a lepénykenyereket forró, száraz serpenyőben átmelegítjük, majd megkenjük egy jó adag pestóval, ráfektetjük a sonkaszeleteket, megrakjuk retekkel és bébispenóttal, félbehajtjuk és azonnal fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.