Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
fél kg parázsburgonya (apró szemű újkrumpli)
5-6 szál új sárgarépa
1 teáskanál mustár
4-5 evőkanál olívaolaj
negyed citrom leve
friss zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, metélőhagyma, kakukkfű)
só, bors
Elkészítés
A mustárt a citromlével, az olajjal, a borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel összekeverjük. Alaposan megsózzuk, mert a krumpli rengeteg sót vesz fel sütés közben.
A burgonyákat megmossuk (én nem szoktam ledörzsölni a héját). A sárgarépát is mossuk, kissé megkapargatjuk. A zöldségeket egészben hagyjuk és beleforgatjuk a mustáros öntetbe, majd sütőbe borítjuk és 220°C-on kb. fél óra alatt ropogósra sütjük.
A krumpli omlós, a répa mennyeien édes és krémes lesz.
Tipp Joghurtos öntettel nyakon borított zöldsaláta remekül illik hozzá.