Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tavaszi sült zöldségek, Levintől
2016.04.07

sult-tavaszi-zoldsegek.jpg

Hozzávalók

fél kg parázsburgonya (apró szemű újkrumpli)
5-6 szál új sárgarépa
1 teáskanál mustár
4-5 evőkanál olívaolaj
negyed citrom leve
friss zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, metélőhagyma, kakukkfű)
só, bors

Elkészítés

A mustárt a citromlével, az olajjal, a borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel összekeverjük. Alaposan megsózzuk, mert a krumpli rengeteg sót vesz fel sütés közben.

A burgonyákat megmossuk (én nem szoktam ledörzsölni a héját). A sárgarépát is mossuk, kissé megkapargatjuk. A zöldségeket egészben hagyjuk és beleforgatjuk a mustáros öntetbe, majd sütőbe borítjuk és 220°C-on kb. fél óra alatt ropogósra sütjük.

A krumpli omlós, a répa mennyeien édes és krémes lesz.

Tipp Joghurtos öntettel nyakon borított zöldsaláta remekül illik hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.