Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1 nagy csirkemellfilé
3 db közepes burgonya
2 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1 kis pohár tejföl
1 kk só
1 db babérlevél
1 kávéskanálnyi frissen aprított tárkony (szárítottal is helyettesíthetjük)
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db nagy, vagy 2 db kisebb citrom leve
fél citrom reszelt héja
2-3 ek olaj
zöldpetrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
A csirkét csíkokra vágjuk, és egy fazékban, a felforrósított olajon, kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadunk 2 liter vizet, megsózzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Lefedjük, és forrás után közepes hőfokon főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a leveshez adjuk.
Ha a hús és a zöldség is megpuhult, a tejfölt kevés vízzel (vagy lével) eldolgozzuk és a levesbe öntjük, pár percig még folytonosan keverjük, és kicsit felforraljuk. Ezután ha kell, utánasózzuk, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és az aprított tárkonyt.
Végül belecsavarjuk a citromok levét és fűszerezzük a reszelt citromhéjjal. Egyet még forralunk rajta, és fogyaszthatjuk is.
Tálaláskor megszórjuk kevés aprított zöldpetrezselyemmel.
Tipp Erőspaprika-karikákkal is nagyon finom. A burgonya kihagyható, de ez esetben elegendő hozzá 1,5 liter víz is.