Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tárkonyos csibeleves, Annától
2016.07.07

tarkonyos-csibeleves.jpg

Hozzávalók 4 személyre

1 nagy csirkemellfilé

3 db közepes burgonya

2 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

1 kis pohár tejföl

1 kk só

1 db babérlevél

1 kávéskanálnyi  frissen aprított tárkony (szárítottal is helyettesíthetjük)

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 db nagy, vagy 2 db kisebb citrom leve

fél citrom reszelt héja

2-3 ek olaj

zöldpetrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

A csirkét csíkokra vágjuk, és egy fazékban, a felforrósított olajon, kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadunk 2 liter vizet, megsózzuk és hozzáadjuk a babérlevelet. Lefedjük, és forrás után közepes hőfokon főzzük.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, majd a leveshez adjuk.

Ha a hús és a zöldség is megpuhult, a tejfölt kevés vízzel (vagy lével) eldolgozzuk és a levesbe öntjük, pár percig még folytonosan keverjük, és kicsit felforraljuk. Ezután ha kell, utánasózzuk, majd hozzákeverjük  a zúzott fokhagymát és az aprított tárkonyt.

Végül belecsavarjuk a citromok levét és fűszerezzük a reszelt citromhéjjal. Egyet még  forralunk rajta, és fogyaszthatjuk is.

Tálaláskor megszórjuk kevés aprított zöldpetrezselyemmel.

Tipp Erőspaprika-karikákkal is nagyon finom. A burgonya kihagyható, de ez esetben elegendő hozzá 1,5 liter víz is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.