Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Tabbule, arab petrezselyemsaláta Levintől
2015.03.30

tabbule.jpg

Hozzávalók 3 csokor petrezselyem, fél csokor menta, 1 csomag újhagyma (vagy fél vöröshagyma), 3 szem lédús paradicsom, 100 g bulgur (tört búza),1 dl friss citromlé, 1,5 dl extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt fekete bors

Elkészítés A bulgurt kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben megfőztem. A petrezselymet és a mentát felaprítottam, a hagymát és a paradicsomot nagyon apró kockákra vágtam. (Némely recept ír bele uborkát is, nálam most az kimaradt.) A zöldfűszereket, a zöldségeket és a bulgurt összekevertem, sóval, borssal, olajjal és citromlével ízesítettem. 2-3 órán át legalább érdemes állni hagyni, hogy összehangolódjanak benne az ízek.

Levin mondja Kívánságra készült, a recept hozzá egyenesen Dubaiból, az unokanővérem férjétől érkezett. Sosem kóstoltam előtte, azonnal megszerettem. Nagyon egyszerű, és aki kedveli a petrezselymet, rajongója lesz ennek az ételnek. A Közel-Kelet egyik legismertebb fogása, előételként, vagy inkább csipegetnivalóként (mezze) fogyasztják, de nálam most sóval, borssal és egy kevés citrommal ízesített, alufóliában párolt hal körete lett.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.