Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 3 csokor petrezselyem, fél csokor menta, 1 csomag újhagyma (vagy fél vöröshagyma), 3 szem lédús paradicsom, 100 g bulgur (tört búza),1 dl friss citromlé, 1,5 dl extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítés A bulgurt kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben megfőztem. A petrezselymet és a mentát felaprítottam, a hagymát és a paradicsomot nagyon apró kockákra vágtam. (Némely recept ír bele uborkát is, nálam most az kimaradt.) A zöldfűszereket, a zöldségeket és a bulgurt összekevertem, sóval, borssal, olajjal és citromlével ízesítettem. 2-3 órán át legalább érdemes állni hagyni, hogy összehangolódjanak benne az ízek.
Levin mondja Kívánságra készült, a recept hozzá egyenesen Dubaiból, az unokanővérem férjétől érkezett. Sosem kóstoltam előtte, azonnal megszerettem. Nagyon egyszerű, és aki kedveli a petrezselymet, rajongója lesz ennek az ételnek. A Közel-Kelet egyik legismertebb fogása, előételként, vagy inkább csipegetnivalóként (mezze) fogyasztják, de nálam most sóval, borssal és egy kevés citrommal ízesített, alufóliában párolt hal körete lett.