Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szűzérmék shitake gombával
2017.02.16

szuzermek-shitake-gombas-szosszal.jpg

Hozzávalók 4 személyre

1 kg szűzérme

2 ek olaj

2 gerezd fokhagyma

só és őrölt bors

1 ek mustár

2 ek kacsazsír

3 dl húsleves alaplé

A gombamártáshoz:

1 fej vöröshagyma

20 dkg shitake gomba

20 dkg csiperkegomba

2 ek olaj

1 db citrom leve és reszelt héja

2 dl főzőtejszín

só, bors

Elkészítés Az olajból, zúzott fokhagymából, sóból, borsból és mustárból pácot keverünk és  a szűzérmét alaposan bedörzsöljük vele, lezárt dobozba tesszük és néhány órára hőtőbe tesszük.

A sütéshez egy nagyobb lábosban felhevítjük a kacsazsírt és a szűzérme minden oldalát elősütjük rajta. Ezután felöntjük a húslevessel, felforraljuk és alacsony hőfokon kb. másfél órán keresztül pároljuk, amíg teljesen puha nem lesz.  Fedő alatt hagyjuk pihenni, felhasználás előtt ismét átpirítjuk egy másik serpenyőben, majd felszeletelve tálaljuk.

A szószhoz a hagymát felkockázzuk, az olajon megpirítjuk,  hozzáadjuk a feldarabolt gombákat, sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Ezután felöntjük a tejszínnel, összepároljuk, meglocsoljuk a citromlével, belekeverjük a reszelt citromhéjat, összekeverjük és a szeletelt szűzérmékre öntve fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.