Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 adaghoz
30 dkg magtalan szőlő
5 dkg bacon, felkockázva
2,5 dl fehérbor
2 dkg vaj
1 ek olaj
2 ek méz
1 db citrom leve
2,5 dl húsleves (kockából)
2 ek balzsamecet
só, bors
Elkészítés Egy serpenyőben az olajjal együtt felolvasztjuk a vajat, megsütjük rajta a felkockázott bacont. Hozzákeverjük a megmosott szőlőszemeket, egy percig pároljuk. Felöntjük a borral, húslevessel, sózzuk, borsozzuk és felére elfőzzük a levet. A szőlőszemeket kissé kinyomkodjuk, hogy levük kifolyjon. Ekkor hozzáadjuk a mézet, citromlevet, balzsamecetet, és pár percig együtt forraljuk, hogy a szósz besűrűsödjön.
Tálaláskor friss petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Tipp Sültekhez kiváló. Amennyiben magos szólót használunk, ajánlott a magokat főzés előtt kiszedni.