Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szőlőszósz, balzsamecettel
2016.02.12

szoloszosz2.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz

30 dkg magtalan szőlő

5 dkg bacon, felkockázva

2,5 dl fehérbor

2 dkg vaj

1 ek olaj

2 ek méz

1 db citrom leve

2,5 dl húsleves (kockából)

2 ek balzsamecet

só, bors

Elkészítés Egy serpenyőben az olajjal együtt felolvasztjuk a vajat, megsütjük rajta a felkockázott bacont. Hozzákeverjük a megmosott szőlőszemeket, egy percig pároljuk. Felöntjük a borral, húslevessel, sózzuk, borsozzuk és felére elfőzzük a levet. A szőlőszemeket kissé kinyomkodjuk, hogy levük kifolyjon. Ekkor hozzáadjuk a mézet, citromlevet, balzsamecetet, és pár percig együtt forraljuk, hogy a szósz besűrűsödjön.

Tálaláskor friss petrezselyemzölddel szórjuk meg.

Tipp Sültekhez kiváló. Amennyiben magos szólót használunk, ajánlott a magokat főzés előtt kiszedni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.