Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók A piskótához: 8 db tojás, 8 ek cukor, 3 ek liszt, 1 ek kókuszreszelék, 10 dkg mák, nem darált, 1 kávéskanál szódabikarbóna A krémhez 500 gr mascarpone, 2,5 dl tejszín, 3 evőkanál porcukor, zselatin fix, piros bogyós gyümölcsök (málna, szeder, áfonya, eper)
Elkészítés A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a mákkal, a kókuszreszelékkel és a szódabikarbónával. A habhoz felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a cukros tojássárgákat. A tésztát kivajazott és lisztezett, kapcsos tortaformába öntjük és megsütjük.
A krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk az előzetesen alaposan elkevert mascarponét, a porcukrot és a pépesített gyümölcsöt. Ha a krém túl laza lett a gyümölcstől, akkor keverjünk bele egy zacskó zselatin fixet is.
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor főzzünk belőle egy jó sűrű gyümölcspépet és azt keverjük a krémhez.
Ha kihűlt a piskóta, akkor három azonos magasságú lapot vágunk belőle és a lehűtött krémmel megtöltjük úgy, hogy kívülre is jusson, majd az alkalomhoz illően díszítjük (pl. marcipánfigurával, cukorkával, gyümölccsel).
Fogyasztás előtt pár órára tegyük hűtőbe.