Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sziszó szülinapi tortája, Katitól
2013.01.06

sz212kicsiimage.jpgHozzávalók A piskótához: 8 db tojás, 8 ek cukor, 3 ek liszt, 1 ek kókuszreszelék, 10 dkg mák, nem darált, 1 kávéskanál szódabikarbóna A krémhez 500 gr mascarpone, 2,5 dl tejszín, 3 evőkanál porcukor, zselatin fix, piros bogyós gyümölcsök (málna, szeder, áfonya, eper)

Elkészítés A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgájákat kikeverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a mákkal, a kókuszreszelékkel és a szódabikarbónával. A habhoz felváltva hozzáadjuk a lisztes keveréket és a cukros tojássárgákat. A tésztát kivajazott és lisztezett, kapcsos tortaformába öntjük és megsütjük. 

sz211image.jpgA krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk az előzetesen alaposan elkevert mascarponét, a porcukrot és a pépesített gyümölcsöt. Ha a krém túl laza lett a gyümölcstől, akkor keverjünk bele egy zacskó zselatin fixet is.

Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor főzzünk belőle egy jó sűrű gyümölcspépet és azt keverjük a krémhez.

Ha kihűlt a piskóta, akkor három azonos magasságú lapot vágunk belőle és a lehűtött krémmel megtöltjük úgy, hogy kívülre is jusson, majd az alkalomhoz illően díszítjük (pl. marcipánfigurával, cukorkával, gyümölccsel).

Fogyasztás előtt pár órára tegyük hűtőbe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.