Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Színes rizs
2016.01.20

rizs.jpg

Hozzávalók 4 személyre

2 bögre Basmati rizs és 4 bögre víz

2-3 ek olaj

1 db nagy sárgarépa

1 db fehérrépa

10 dkg zöldborsó

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db leveskocka

só, bors

friss snidling, petrezselyemzöld

1 db citrom héja és leve

fekete szezámmag (elmaradhat)

Elkészítés A répákat meghámozzuk, felcsíkozzuk gyufaszálnyi darabokra, a hagymát felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk és az előzőleg feldarabolt zöldségeket pár percig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a rizst. Tovább pirítjuk, hogy a rizs is színt kapjon. Felöntjük a dupla mennyiségű vízzel és amikor felforr, beledobjuk a leveskockát, majd alacsony hőfokon, az edényt lefedve készre pároljuk, nem kevergetjük.

Az elkészült rizsbe keverjük a zúzott fokhagymát, a reszelt citromhéjat, meglocsoljuk a citromlével és további 5 percig lefedve állni hagyjuk.

Tálaláskor megszórjuk frissen aprított snidlinggel, petrezselyemzölddel és fekete szezámmaggal.

Azonnal fogyasztjuk.

Tipp Az ínyencek a tányérjukon  gőzölgő színes rizst meglocsolhatják , ízesített olívaolajjal is.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.