Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
2 bögre Basmati rizs és 4 bögre víz
2-3 ek olaj
1 db nagy sárgarépa
1 db fehérrépa
10 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka
só, bors
friss snidling, petrezselyemzöld
1 db citrom héja és leve
fekete szezámmag (elmaradhat)
Elkészítés A répákat meghámozzuk, felcsíkozzuk gyufaszálnyi darabokra, a hagymát felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk és az előzőleg feldarabolt zöldségeket pár percig pirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a rizst. Tovább pirítjuk, hogy a rizs is színt kapjon. Felöntjük a dupla mennyiségű vízzel és amikor felforr, beledobjuk a leveskockát, majd alacsony hőfokon, az edényt lefedve készre pároljuk, nem kevergetjük.
Az elkészült rizsbe keverjük a zúzott fokhagymát, a reszelt citromhéjat, meglocsoljuk a citromlével és további 5 percig lefedve állni hagyjuk.
Tálaláskor megszórjuk frissen aprított snidlinggel, petrezselyemzölddel és fekete szezámmaggal.
Azonnal fogyasztjuk.
Tipp Az ínyencek a tányérjukon gőzölgő színes rizst meglocsolhatják , ízesített olívaolajjal is.