Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
2 csésze gersli
1 szál sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 db zöldpaprika
1 db pritaminpaprika
1 db kis cukkini
5 dkg vaj
2 ek olívaolaj
só, bors, fokhagyma
Elkészítés
A gerslit 2,5 dkg vajon és kevés olajon egy lábosban pár percig pirítjuk, majd kb. háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük zúzott fokhagymával, és kb. 50 perc alatt fedő alatt puhára pároljuk. (Lassabban fő meg, mint a rizs.)
Amíg a gersli fő, előkészítjük a zöldségeket, mégpedig úgy, hogy először vékonyan felcsíkozzuk, majd a gerslivel kb. azonos méretű, pici kockákra vágjuk a hozzávalókat. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és a színes zöldségkockákat pár perc alatt megsütjük. (Maradjon ropogós, úgy különlegesebb.)
Amikor a gersli megpuhult, összekeverjük a sült zöldségekkel.
Tipp Önálló fogásként, vagy sültek mellé köretként is fogyaszthatjuk.