Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Színes gersli
2015.09.19

szines-gersli2-004.jpg

 

Hozzávalók 4 főre

2 csésze gersli

1 szál sárgarépa

1 fej lilahagyma

 1 db zöldpaprika

1 db pritaminpaprika

1 db kis cukkini

5 dkg vaj

2 ek olívaolaj

só, bors, fokhagyma

 

Elkészítés

A gerslit 2,5 dkg vajon és kevés olajon egy lábosban pár percig pirítjuk, majd kb. háromszoros mennyiségű vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük  zúzott fokhagymával, és kb. 50 perc alatt fedő alatt puhára pároljuk. (Lassabban fő meg, mint a rizs.)

eresz-szines-gersli-004.jpgAmíg a gersli fő, előkészítjük a zöldségeket, mégpedig úgy, hogy először vékonyan felcsíkozzuk, majd a gerslivel kb. azonos méretű, pici kockákra vágjuk a hozzávalókat. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és a színes zöldségkockákat pár perc alatt megsütjük. (Maradjon ropogós, úgy különlegesebb.)

Amikor a gersli megpuhult, összekeverjük a sült zöldségekkel.

Tipp Önálló fogásként, vagy sültek mellé köretként is fogyaszthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.