Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
15 dkg vaj (a fele lehet kacsazsír vagy libazsír)
1 bögre liszt
1/2 bögre zabpehely
1/2 bögre kókuszreszelék
1/2 cs sütőpor
3 egész tojás
1/2 bögre cukor (+édesítőszer ízlés szerint)
1,5 dl tej, vagy tejföl
A tetejére kimagozott és darabolt szilva, kb. 8-10 db
Elkészítés
A cukrot (és az édesítőszert) a vajjal habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. Hozzáöntjük a tejet (vagy tejfölt). A lisztben elkeverjük a sütőport és a masszába szitáljuk, összedolgozzuk. Végül belekeverjük a zabpelyhet és a kókuszreszeléket is. Fontos, hogy a massza folyós legyen - ha túl sűrű, adjunk hozzá még tejet.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleterítjük a tésztát, megszórjuk a darabolt szilvával, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, felkockázva tálaljuk.