Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szilvás pite
2015.09.08

szilvas-pite2-copy.jpg

Hozzávalók egy nagyobb tepsihez

60 dkg finomliszt

30 dkg porcukor

csipetnyi só

1 cs vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja

30 dkg vaj (margarin)

2 tojássárgája

1 dl tej

2 cl rum (aroma)

Továbbá

1 kis üveg baracklekvár

15 dkg darált dió

15 dkg porcukor

fél kávéskanál őrölt fahéj

60 dkg szilva

1 ek kristálycukor

1 cs gyümölcszselé por

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a porcukorral, a sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, majd elmorzsoljuk a hűtőből kivett, hideg vajjal (margarinnal). Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet és a rumot. A tésztát gyorsan dolgozzuk össze, mivel a vaj könnyen megolvad és a massza könnyen ragadóssá válik. 

Az elkészült tésztát 1 órára hűtőbe tesszük.

szilvas-pite1-cop.jpgA sütőt előmelegítjük. A lehűlt tésztát egy sütőpapírral bélelt (vagy kizsírozott-kilisztezett), nagyobb tepsi alján egyenletesen szétnyomkodjuk. A tetejét megkenjük lekvárral, azt egyenletesen meghintjük a fahéjjal és porcukorral összekevert darált dióval, majd erre kerülnek héjukkal lefelé, szorosan egymás mellé helyezve a felezett szilvák. Végül minden fél szilvára csipetnyi kristálycukrot hintünk, ami sülés közben karamellizálódni fog.

szilvas-pite3-kis.jpgA süteményt 190-200 fokon sütjük készre (kb. 30 perc). Ha kihűlt, készítsük el a csomagoláson látható utasítás szerint a gyümölcszselét és locsoljuk a szilvák tetejére. Ha a zselé megdermedt, akkor szeleteljük a szilvás piténket.

Tipp Legjobb citromos vagy narancsos, illetve  semleges zseléport használni.

Ezt a receptet a Kedvenc  ételeink - Postások konyhatitkai című könyvben találtuk (és szuperül bevált). Mi az itt leírtnál kb. 5 dkg-mal kevesebb porcukorral készítettük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.