Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 50 dkg főtt, áttört burgonya, 1 tojás sárgája, 10 dkg grízesliszt, 5 dkg zsemlemorzsa, só, fahéj, 10 db érett, kimagozott és felezett szilva, olaj a sütéshez
Elkészítés A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Még melegen összetörjük, elekeverjük benne a lisztet, a tojás sárgáját, a zsemlemorzsát, sózzuk, és lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtjuk. A tésztát 8x8 cm-es kockákra vágjuk, felezett szilvaszemeket teszünk hosszában, egymás mellé a szélére, megszórjuk pici fahéjjal és gyorsan dolgozva hengert formázunk belőle úgy, hogy a szilvák lehetőleg fedve legyenek.
A töltött kroketteket zsemlemorzsába forgatva, forró olajban kisütjük, papírszalvétára szedjük és forrón tálaljuk.
Tipp Önmagában is finom, de kacsasült, vagy marhasült mellé kiváló köret is lehet.