Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 40 db kis gombóchoz
2 db padlizsán
2 db (lehetőleg száraz) zsemle
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
só, bors
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés A padlizsánokat meghámozzuk, felkockázzuk, megsózzuk és 30 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, így nem lesz keserű az étel. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, olajon üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a padlizsánkockákat. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk, majd kihűtjük. Beledolgozzuk a felkockázott zsemléket, belekeverünk egy egész tojást és lehetőleg egységes masszává keverjük.
Diónyi gombócokat készítünk, zsemlemorzsába forgatjuk, kicsit lelapítjuk és közepesen forró olajban rövid idő alatt aranybarnára sütjük.
Tipp Önálló fogásként párolt rizzsel és paradicsomszósszal köríthetjük, de főzelékfeltétnek is kiváló.