Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szicíliai padlizsángombócok
2015.10.04

teknoc-es-padlizsangombocok-0151.jpg

Hozzávalók kb. 40 db kis gombóchoz

2 db padlizsán

2 db (lehetőleg száraz) zsemle

1 fej vöröshagyma

1 db tojás

só, bors

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés A padlizsánokat meghámozzuk, felkockázzuk, megsózzuk és 30 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, így nem lesz keserű az étel. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, olajon üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a padlizsánkockákat. Sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk, majd kihűtjük. Beledolgozzuk a felkockázott zsemléket, belekeverünk egy egész tojást és lehetőleg egységes masszává keverjük.

Diónyi gombócokat készítünk, zsemlemorzsába forgatjuk, kicsit lelapítjuk és közepesen forró olajban rövid idő alatt aranybarnára sütjük.

Tipp Önálló fogásként párolt rizzsel és paradicsomszósszal köríthetjük, de főzelékfeltétnek is kiváló.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.