Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 kg sertéscomb, 1,5 kg savanyú káposzta, 2 nagy fej hagyma, 1 db zöldpaprika, 2-3 szem paradicsom, 10 dkg füstölt szalonna, 1 szál lángolt kolbász, 3-4 babérlevél, 3-4 ek paradicsompüré, 2-3 ek pirospaprika, só, bors
Elkészítés A húst megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A kockákra vágott szalonnát egy nagy lábasban üvegesre pirítjuk, majd megdinszteljük rajta a kockákra vágott hagymát, a zöldpaprikával együtt. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig kevergetjük. Sózzuk-borsozzuk, majd félrehúzzuk a főzőlapról és meghintjük pirospaprikával. Egy kevés hideg vízzel elkeverjük, beletesszük a felkockázott paradicsomot, a paradicsompürét és a babérlevelet. Fedő alatt, közepes hőfokon párolni kezdjük - olykor megkeverve, és szükség szerint egy kevés vizet adva hozzá.
Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk az egészben hagyott kolbászt és a káposztát is (attól függően, mennyire savanyú a káposzta, szűrőbe helyezve hideg vízzel átmoshatjuk felhasználás előtt). Fedő alatt tovább pároljuk az egészet, amíg minden hozzávaló meg nem puhul. Szükség szerint a végén még utánaízesíthetjük. Akkor jó, ha nem száraz, de nem is "tocsog" túlságosan a levében.
Tipp Ha a kolbászt felkarikázzuk, ráérünk később is beletenni. Kínáljuk a székelykáposztát tejföllel, friss kenyérrel.