Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szegedi halászlé
2016.11.05

szegedi-halaszle.jpg

 

Hozzávalók 4 főre

 

60 dkg ponty (tisztítva)

60 dkg harcsa (tisztítva)

halikra és haltej (kihagyható)

3 db vöröshagyma

10 dkg füstölt szalonna

2-3 gerezd fokhagyma

só, őrölt bors

3-4 ek szegedi csemege pirospaprika

 

Elkészítés

 

A megtisztított halakat kifilézzük, beirdaljuk/felkockázzuk, besózzuk, felhasználásig hűtőbe tesszük.

 

Egy nagyobb fazékban  megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, megdinszteljük rajta a felkockázott vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk.

 

Félrehúzzuk a főzőlapról, hozzáadjuk a paprikát, a tisztított, zúzott fokhagymát, megkeverjük, majd felöntjük 1 liter hideg vízzel. Beletesszük a megmaradt halcsontokat, fejet, és ha felforrt, nagyon alacsony hőpfokon, kb. 2 órán keresztül főzzük.

 

A kész alaplevet ezután fakanál segítségével átpasszírozzuk egy tésztaszűrőn, amelyen fennmaradnak a csontok. Az így kapott sűrű, szálka nélküli levet visszatesszük a tűzhelyre és ha felforrt, hozzáadjuk a filézett halat. Kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük, és ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. A belsőséget, ha van, akkor tesszük a halászlébe, ha a halhús már csaknem teljesen puha; kb. 10 perc alatt ez is elkészül.

 

Tipp Tálaláskor kínáljunk hozzá erőspaprikát, friss kenyeret.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.