Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
kb. 20 dkg száraztészta
2 szál újhagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
8-10 dkg szarvasgombás pesto
5 dkg cheddar sajt
1/2 dl száraz fehérbor
3 szelet serrano sonka
friss és őrölt kakukkfű
só
olaj
Elkészítés
A felaprított újhagymát és az áttört fokhagymát a vajon megfuttatjuk. Amikor a hagyma üvegesé vált, hozzáadjuk a pestót, friss és őrölt kakukkfűvel ízesítjük, sózzuk, felöntjük fehérborral, és kevergetve besűrítjük. Végül az öntetbe szórjuk a reszelt cheddar sajtot, és néhány percig az egészet együtt főzzük.
Amíg az öntet készül, sós-olajos vízben megfőzzük, majd leszűrjük a tésztát, és az előmelegített tányérokon elosztjuk. A forró öntettel megpúpozzuk, a kisebb darabokra tépkedett sonkaszeletekkel és friss kakukkfűvel megkoronázva tálaljuk.
Tipp Egyes boltokban kapható szarvasgombás ízesítésű tészta, én ilyet használtam,de megfelelő a közönséges spagetti is.