Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Szarvasgombás-tejszínes spagetti, Dobitól
2017.05.03

szarvasgombas-tejszines-spagetti.jpg

Hozzávalók 2 főre

kb. 20 dkg száraztészta
2 szál újhagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
8-10 dkg szarvasgombás pesto
5 dkg cheddar sajt
1/2 dl száraz fehérbor
3 szelet serrano sonka
friss és őrölt kakukkfű

olaj

Elkészítés

A felaprított újhagymát és az áttört fokhagymát a vajon megfuttatjuk. Amikor a hagyma üvegesé vált,  hozzáadjuk a pestót, friss és őrölt kakukkfűvel ízesítjük, sózzuk, felöntjük fehérborral, és kevergetve besűrítjük. Végül az öntetbe szórjuk a reszelt cheddar sajtot, és néhány percig az egészet együtt főzzük.

Amíg az öntet készül, sós-olajos vízben megfőzzük, majd leszűrjük a tésztát, és az előmelegített tányérokon elosztjuk. A forró öntettel megpúpozzuk, a kisebb darabokra tépkedett sonkaszeletekkel és friss kakukkfűvel megkoronázva tálaljuk.

Tipp Egyes boltokban kapható szarvasgombás ízesítésű tészta, én ilyet használtam,de megfelelő a közönséges spagetti is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.