Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szardellás tészta, karamellizált gombával
2014.05.16

 

teszta--karamellizalt-gombaval-001.jpg

Hozzávalók 4 személyre 1 csomag orsótészta, 4 szelet bacon, 2 ek olaj, 60 dkg gomba, 1 fej lilahagyma, 2 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db citrom leve és reszelt héja, 4 db szardella, 1 ek méz, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés A gombát megmossuk, felszeleteljük. A hagymákat felkockázzuk és a feldarabolt baconnal együtt egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzákeverjük a gombát, beledaraboljuk a szardellákat, sózzuk, borsozzuk, lefedve puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kanál mézet és gyorsan lepirítjuk, hogy a gomba karamellizálódjon.

Ráfacsarjuk a citromlevet, belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a zúzott fokhagymát, gyorsan összekeverjük, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és melegen tartjuk.

Sós vízben feltesszük főni a tésztát, olajat adunk hozzá, hogy ne ragadjon össze, al dente keménységűre főzzük, leszűrjük és összekeverjük a gombával. Azonnal fogyasztjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.