Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 csomag orsótészta, 4 szelet bacon, 2 ek olaj, 60 dkg gomba, 1 fej lilahagyma, 2 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db citrom leve és reszelt héja, 4 db szardella, 1 ek méz, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés A gombát megmossuk, felszeleteljük. A hagymákat felkockázzuk és a feldarabolt baconnal együtt egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzákeverjük a gombát, beledaraboljuk a szardellákat, sózzuk, borsozzuk, lefedve puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kanál mézet és gyorsan lepirítjuk, hogy a gomba karamellizálódjon.
Ráfacsarjuk a citromlevet, belereszeljük a citromhéjat, belekeverjük a zúzott fokhagymát, gyorsan összekeverjük, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és melegen tartjuk.
Sós vízben feltesszük főni a tésztát, olajat adunk hozzá, hogy ne ragadjon össze, al dente keménységűre főzzük, leszűrjük és összekeverjük a gombával. Azonnal fogyasztjuk.