Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 főre
2 db 20 dekás lazacszelet
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
só
4 szelet bacon
fehér bors
1 db citrom leve
5-6 db szardella
olívaolaj
a körítéshez:
kb 20 dkg spagetti
2 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld
2 kávéskanál szárított kapor
só
fenyőmag (mellőzhető)
Elkészítés A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, vékony szeletkékre vágjuk. A halszeleteket a sós-fokhagymás tejben pihentetjük 2-3 órán át, majd a halszeleteket a tejből kivesszük, szárazra itatjuk. A tejből a fokhagymát kiszűrjük, félretesszük. A halszeleteket borsozzuk, a baconszeletekbe betekerjük, az igen apróra vágott szardellákkal beborítjuk, a citrom levét rácsorgatjuk, és az olívaolajon a szeletek mindkét oldalát 5-6 percig sütjük.
A tejből kiszűrt fokhagymaszeleteket átpréseljük és a felolvasztott vajon megfuttatjuk, majd felöntjük a főzőtejszínnel. A finomra vágott petrezselyemzöldet és kaprot az öntethez adjuk, és 1-2 percig együtt főzzük. A sós-olajos vízben a spagettit kifőzzük, és a kapros öntettel megpúpozva a lazac mellett kínáljuk.
Tipp Tálaláskor pirított fenyőmaggal szórhatjuk meg a kínált fogást.