Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szardellás lazac kapros spagettivel, Dobitól
2015.09.29

20150914_135845.jpg

Hozzávalók 2 főre

2 db 20 dekás lazacszelet
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma

4 szelet bacon
fehér bors
1 db citrom leve
5-6 db szardella
olívaolaj

a körítéshez:
kb 20 dkg spagetti
2 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld
2 kávéskanál szárított kapor

fenyőmag (mellőzhető)

Elkészítés A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, vékony szeletkékre vágjuk. A halszeleteket a sós-fokhagymás tejben pihentetjük 2-3 órán át, majd a halszeleteket a tejből kivesszük, szárazra itatjuk. A tejből a fokhagymát kiszűrjük, félretesszük. A halszeleteket borsozzuk, a baconszeletekbe betekerjük, az igen apróra vágott szardellákkal beborítjuk, a citrom levét rácsorgatjuk, és az olívaolajon a szeletek mindkét oldalát 5-6 percig sütjük.
A tejből kiszűrt fokhagymaszeleteket átpréseljük és a felolvasztott vajon megfuttatjuk, majd felöntjük a főzőtejszínnel. A finomra vágott petrezselyemzöldet és kaprot az öntethez adjuk, és 1-2 percig együtt főzzük. A sós-olajos vízben a spagettit  kifőzzük, és a kapros öntettel megpúpozva a lazac mellett kínáljuk.

Tipp Tálaláskor pirított fenyőmaggal szórhatjuk meg a kínált fogást.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.