Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Szaftos tepsis burgonya
2014.11.30

szaftos-tepsis-burgonya-007.jpg

Hozzávalók 4 főre kb.1,2 kg héjában főtt burgonya, 3 dl húsleves (leveskockából is megfelel), 1 ek liszt, 10 dkg vaj/margarin, só, bors, 1 ek aprított petrezselyemzöld, 8-10 dkg füstölt sonka, kevés olaj

Elkészítés A margarint és a húslevest egy lábasban melegíteni kezdjük és belekeverünk egy púpozott ek lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és az így kapott, közepesen híg mártást sóval, borssal, aprított petrezselyemzölddel ízesítjük. A főtt burgonyát kihűtjük, meghámozzuk, felkarikázzuk. Egy tepsit kissé kiolajozunk és beleterítjük a burgonyakarikákat. Tetejükre daraboljuk a sonkát, majd a szósszal egyenletesen beborítjuk. Hagyjuk, hogy a szósz a rétegek közé is befolyhasson.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a burgonyát kb. 20 perc alatt jól átsütjük.

Tipp Forrón tálaljuk, salátával, sültek mellé kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.