Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12,5 dkg vaj,17,5 dkg + 3 dkg cukor, 4 tojás, 20 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, 6-8 db alma,1 db citrom leve és reszelt héja, 1 kk őrölt fahéj
A csokoládészószhoz 4 ek jó minőségű kakaópor, 2-3 ek cukor, 1,5 dl tej, 3 dkg vaj, 1 ek rum
Elkészítés A 17,5 dkg cukrot és a puha vajat mixerrel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, simára keverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és a masszába szitáljuk, összedolgozzuk.
Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd a kifacsart citromlével meglocsoljuk és egyenletesen megrakjuk vele a torta tetejét. Megszórjuk a 3 dkg cukor, 1 kk fahéj és a reszelt citromhéj keverékével. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a tortát 45-50 perc alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a csokoládészószt. A kakaót és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a végén felöntjük a tejjel, majd egy kis edényben kb. 5 perc alatt felmelegítjük, besűrítjük. Végül belekeverjük a rumot is és ezzel a szósszal kínáljuk a felszeletelt tortát.