Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
60-70 dkg hámozott, felkockázott sütőtök
8 dkg (egy zacskó, mosott) rukkola
5 dkg pecorino sajt, vagy parmezán
2 ek olívaolaj
2 kk mediterrán fűszerkeverék
2 ek citromlé
2 gerezd fokhagyma
só, bors
csilipehely (ízlés szerint)
paprikakockák díszítéshez
Elkészítés A meghámozott és felkockázott (kb. 3x3 cm-es darabok) sütőtököt egy sütőpapírral kibélelt, nagy tepsibe terítjük, megszórjuk a fűszerekkel, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, olajjal meglocsoljuk, és alaposan összeforgatjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a fűszeres-olajos sütőtököt 15-20 perc alatt alaposan átsütjük.
Amikor elkészült, kissé hagyjuk kihűlni, majd nagy tálra borítjuk, összekeverjük a rukkolával, ráforgácsoljuk a sajtot. Megszórjuk csilipehellyel, meglocsoljuk citromlével, paprikakockákkal díszítjük és azonnal fogyasztjuk.