Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sütőtökös párnák
2016.10.30

sutotokos-parnak2.jpg

Hozzávalók

4 db közepes burgonya

35-40 kg liszt, a burgonya méretétől függően

1 kis pohár tejföl

1 cs sütőpor

15 dkg libazsír (vagy vaj)

5 dkg szezámmag a tetejére

1 db tojás

1 csapott ek só a burgonya főzéséhez + 2 csapott kk só a tésztába

A töltelékhez

1 ek olaj

30-35 dkg sütőtök

só, bors

Elkészítés A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, megmossuk, és annyi vízben, hogy ellepje,1 ek sóval puhára főzzük. Ezután leszűrjük, pépesítjük és kihűtjük.

A meghámozott, kimagozott és felkockázott sütőtököt kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk,  amikor megpuhult pépesítjük, még egyszer összeforraljuk, hogy a leve teljesen elpárologjon, majd hagyjuk kihűlni.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tejfölt és a 15 dkg puha libazsírt, a tojás sárgáját, 2 kk sóval ízesítjük, belekeverjük a kihűlt burgonyát és lágy tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és nagy, kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. A közepükre halmozunk egy kiskanálnyi sütőtökpürét, félbehajtjuk, a szélét összenyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A maradék tésztát újra kinyújtjuk, és folytatjuk amíg az alapanyagok el nem fogynak.

A tepsiben levő párnák tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt piros ropogósra sütjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.