Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Sült tonhal citromos-tejfölös uborkasalátával
2016.03.12

tokehal-uborkasalataval.jpg

Hozzávalók 4 személyre

4 szelet tonhal, filézve

3 -4 ek zsemlemorzsa

só, bors

3 ek olaj a sütéshez

Az uborkasalátához

3 db kígyóuborka

3 ek tejföl

1/2 citrom leve és reszelt héja

1 ek citromos olívaolaj

1 csokor petrezselyemzöld

2 gerezd fokhagyma

Elkészítés A fagyasztott halat kiengedjük, besózzuk, félretesszük. Ezután elkészítjük a salátát. Az uborkákat vékonyan meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Egy tálban összekeverjük a tejföllel, citromlével, reszelt citromhéjjal, aprított petrezselyemzölddel, zúzott fokhagymával, ízlés szerint borsozzuk, majd hozzákeverjük a citromos olívaolajat is. Felhasználásig lefedjük és hűtőbe tesszük.

A halszeleteket morzsával megszórjuk és egy serpenyőben kevés, felforrósított olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Óvatosan forgassuk, a halszeletek könnyen eltörhetnek.

A kisült halat tányérokra tesszük, megrakjuk bőségesen salátával, paradicsomokkal és citromszeletekkel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.

Tipp Illik hozzá a kapribogyó is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.