Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
4 szelet tonhal, filézve
3 -4 ek zsemlemorzsa
só, bors
3 ek olaj a sütéshez
Az uborkasalátához
3 db kígyóuborka
3 ek tejföl
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 ek citromos olívaolaj
1 csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés A fagyasztott halat kiengedjük, besózzuk, félretesszük. Ezután elkészítjük a salátát. Az uborkákat vékonyan meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Egy tálban összekeverjük a tejföllel, citromlével, reszelt citromhéjjal, aprított petrezselyemzölddel, zúzott fokhagymával, ízlés szerint borsozzuk, majd hozzákeverjük a citromos olívaolajat is. Felhasználásig lefedjük és hűtőbe tesszük.
A halszeleteket morzsával megszórjuk és egy serpenyőben kevés, felforrósított olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Óvatosan forgassuk, a halszeletek könnyen eltörhetnek.
A kisült halat tányérokra tesszük, megrakjuk bőségesen salátával, paradicsomokkal és citromszeletekkel díszítjük és azonnal fogyasztjuk.
Tipp Illik hozzá a kapribogyó is.