Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 kg krumpli, 2,5 dl tejföl, 2 kk só, 1 mk őrölt bors, 1 mk őrölt pirospaprika, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 3 ek olaj
Elkészítés A burgonyákat meghámozzuk, éles késsel vékony karikákra vágjuk, papírtörlővel leitatjuk és kiolajozott, nagy tepsibe terítjük. Megsózzuk, borsozzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük. Időközben megforgathatjuk a szeleteket, hogy egyenletesen süljenek. Ezután a tejfölben elkeverjük a fűszereket (ízlés szerinti mennyiségű sót, borsot, fokhagymát, pirospaprikát), egyenletesen meglocsoljuk az átsült burgonyakarikákat, visszatesszük a sütőbe, és további 10 perc alatt rájuk pirítjuk a tejfölt.
Tipp Sült húsokhoz kiváló köret, de salátával kínálva önmagában is finom vacsora lehet.