Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 80 dkg vörös sügér (vagy bármilyen jó tartású, fehér húsú hal), 2 db igen vékony zsúrkenyér vagy (nem sós) óriáskifli, kb. 6 szelet bacon, 4-5 nagy gerezd fokhagyma, friss rozmaring (legalább 4-5 ág), 1 mk őrölt tarka bors, 1 kk medvehagyma (szárított), só ízlés szerint, 4-5 evőkanál olívaolaj (lehetőleg rozmaring ízesítésű)
Elkészítés Az igen apróra vágott rozmaringleveleket a szétzúzott fokhagymával összekeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a borsot, medvehagymával ízesítjük, és az egészet megsózzuk. Ebben az öntetben alaposan megforgatjuk a 2-3 centis darabokra vágott haldarabokat, és kicsit állni hagyjuk őket. Ezután a hallal azonos méretűre vágott kenyér-/kiflikarikákat (legalkalmasabb a rozskenyér) is megmártjuk az olajos kenetben, és váltakozva nyársakra fűzzük az egészet.
A nyársakra baconszeleteket tekerünk, ügyesen - úgy, hogy a nyársat a szalonna ne fedje be teljesen, de a zsiradék és a füstölt íz érje a halakat. Szalonna a nyársra fűzött darabok közé is kerülhet. Az így elkészített nyársakat tepsibe helyezzük, még egy kevés olívaolajjal meghintjük, és 200 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg a kenyér/kifli és a szalonna meg nem pirul.
Tipp Friss saláta, sült krumpli illik mellé.