Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 20 dkg friss spenót, 6 db tojás, 3 dkg vaj, 2 ek olaj, 4 ek aprított snidling, 3 ek tejföl, 6-7 dkg parmezán, 4 gerezd zúzott fokhagyma, kevés őrölt bors, só
Elkészítés A spenótot megmossuk, szárát levágjuk, felcsíkozzuk, és az aprított snidlinggel együtt az olajon megpároljuk (kb. 5 perc). Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, beledaraboljuk a vajat és felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük.
A tojásokat villával felverjük, sózzuk, belekeverjük a tejfölt és a reszelt parmezánt, majd az egészet a spenóthoz keverjük.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral (vagy alaposan kivajazzuk) és beletöltjük a masszát, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp Amikor kész a torta, még melegen négybe vágjuk, ízlés szerint megszórjuk még reszelt sajttal, és paradicsomcikkeket kínálunk hozzá.