Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenóttorta
2014.03.28

 spenottorta-kicsi2-001.jpg

Hozzávalók 4 személyre 20 dkg friss spenót, 6 db tojás, 3 dkg vaj, 2 ek olaj, 4 ek aprított snidling, 3 ek tejföl, 6-7 dkg parmezán, 4 gerezd zúzott fokhagyma, kevés őrölt bors, só

Elkészítés A spenótot megmossuk, szárát levágjuk, felcsíkozzuk, és az aprított snidlinggel együtt az olajon megpároljuk (kb. 5 perc). Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, beledaraboljuk a vajat és felolvasztjuk,  majd langyosra hűtjük.

A tojásokat villával felverjük, sózzuk, belekeverjük a tejfölt és a reszelt parmezánt, majd az egészet a spenóthoz keverjük.

Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral (vagy alaposan kivajazzuk) és beletöltjük a masszát, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp Amikor kész a torta, még melegen négybe vágjuk, ízlés szerint megszórjuk még reszelt sajttal, és paradicsomcikkeket kínálunk hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.