Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre
16 lasagne-tésztalap
60 dkg gyorsfagyasztott spenótpüré
40 dkg tehéntúró
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 ek olívaolaj
só, bors
A besamelhez
10 dkg vaj
5 csapott ek liszt
4 dl tej
só ízlés szerint
Elkészítés
A spenótot felolvasztjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Lehet kicsit erősebben is sózni, mert a túró ezt ellensúlyozni fogja. Nem szükséges főzni, hiszen később meg fog sülni.
A túrót villával vagy krumplinyomóval összetörjük.
A spenótot és a túrót összekeverjük.
A besamelhez a megolvasztott vajon, állandó kevergetéssel világos rántást készítünk a liszt hozzáadásával. Felöntjük hideg tejjel, és gyakran keverve addig melegítjük, amíg megfelelően be nem sűrűsödik. Közben ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval ízesítjük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy sütőedényt kikenünk az olívaolajjal, belehelyezünk egy tésztalapot, rásimítunk egy adag besamelt. Újabb tésztalap következik, majd spenótos túró, tésztalap, besamel, tésztalap, spenótos túró, és így tovább. A tészta széleit se hagyjuk ki, de azért ne folyjon ki a töltelék a tepsibe, mert ott könnyen megég. Az egész tetejére tésztalap kerül, amit besamellel vonunk be.
Sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul. Frissen fogyasztjuk.
Tipp A tetejére szórhatunk reszelt sajtot is.