Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos-túrós lasagne
2017.02.25

sp-lasagne-km.jpg

Hozzávalók 4 főre

16 lasagne-tésztalap

60 dkg gyorsfagyasztott spenótpüré

40 dkg tehéntúró

2-3 gerezd fokhagyma

3-4 ek olívaolaj

só, bors

A besamelhez

10 dkg vaj

5 csapott ek liszt

4 dl tej

só ízlés szerint

Elkészítés

A spenótot felolvasztjuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Lehet kicsit erősebben is sózni, mert a túró ezt ellensúlyozni fogja. Nem szükséges főzni, hiszen később meg fog sülni.

A túrót villával vagy krumplinyomóval összetörjük.

A spenótot és a túrót összekeverjük.

A besamelhez a megolvasztott vajon, állandó kevergetéssel világos rántást készítünk a liszt hozzáadásával. Felöntjük hideg tejjel, és gyakran keverve addig melegítjük, amíg megfelelően be nem sűrűsödik. Közben ízlés szerint 1-2 csipetnyi sóval ízesítjük.

A sütőt előmelegítjük.

Egy sütőedényt kikenünk az olívaolajjal, belehelyezünk egy tésztalapot, rásimítunk egy adag besamelt. Újabb tésztalap következik, majd spenótos túró, tésztalap, besamel, tésztalap, spenótos túró, és így tovább. A tészta széleit se hagyjuk ki, de azért ne folyjon ki a töltelék a tepsibe, mert ott könnyen megég. Az egész tetejére tésztalap kerül, amit besamellel vonunk be.

Sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul. Frissen fogyasztjuk.

Tipp A tetejére szórhatunk reszelt sajtot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.