Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 2 személyre
25 dkg tehéntúró
10 dkg mirelit leveles spenót
1 db tojás
6-8 ek búzadara
só
bors
1 gerezd fokhagyma
A paradicsomszószhoz
1 doboz paradicsomkonzerv
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kk majoránna
1 kk vágott zöldpetrezselyem
1 ek cukor
2 ek olívaolaj
só, bors
reszelt parmezán sajt a tetejére
Elkészítés A paradicsomszószhoz az olajat serpenyőben felhevítjük, a felkockázott hagymát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fűszerezzük a fokhagymával, majoránnával, petrezselyemmel és hozzáadjuk a cukrot is. Összeforraljuk és ha szükséges, botmixerrel pépesíthetjük.
A spenótos túrógombóchoz a túrót egy mély tálban villával áttörjük, hozzákeverjük a tojást, a búzadarát, a felengedett spenótot, 1 mokkáskanál sót, a zúzott fokhagymát, kevés borsot és lágy tésztát keverünk. Érdemes 20-30 percig állni hagyni, hogy a búzadara kissé megduzzadjon. Vizes kézzel gombócokat formázunk, de ne legyenek túlságosan nagyok, mert főlés közben legalább dupla méretűre duzzadnak.
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk egy kávéskanál sóval, ha felforrt, kanállal óvatosan beleeresztjük a gombócokat, és takarékon kb. 15 percig főzzük fedő alatt.
Tálaláskor a gombócokat tányérra szedjük, bőségesen locsolunk rájuk a paradicsomszószból, tetejüket megszórjuk reszelt parmezánnal. Forrón fogyasztjuk.