Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos túrógombóc paradicsomszósszal
2016.08.19

spenotos-turogomboc2.jpg

Hozzávalók 2 személyre

25 dkg tehéntúró

10 dkg mirelit leveles spenót

1 db tojás

6-8 ek búzadara

bors

1 gerezd fokhagyma

A paradicsomszószhoz

1 doboz paradicsomkonzerv

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 kk majoránna

1 kk vágott zöldpetrezselyem

1 ek cukor

2 ek olívaolaj

só, bors

reszelt parmezán sajt a tetejére

Elkészítés A paradicsomszószhoz az olajat serpenyőben felhevítjük, a felkockázott hagymát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fűszerezzük a fokhagymával, majoránnával, petrezselyemmel és hozzáadjuk a cukrot is. Összeforraljuk és ha szükséges, botmixerrel pépesíthetjük.

A spenótos túrógombóchoz a túrót egy mély tálban villával áttörjük, hozzákeverjük a tojást, a búzadarát, a felengedett spenótot, 1 mokkáskanál sót, a zúzott fokhagymát, kevés borsot és lágy tésztát keverünk. Érdemes 20-30 percig állni hagyni, hogy a búzadara kissé megduzzadjon. Vizes kézzel gombócokat formázunk, de ne legyenek túlságosan nagyok, mert főlés közben legalább dupla méretűre duzzadnak.

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk egy kávéskanál sóval, ha felforrt, kanállal óvatosan beleeresztjük a gombócokat, és takarékon kb. 15 percig főzzük fedő alatt.

Tálaláskor a gombócokat tányérra szedjük, bőségesen locsolunk rájuk a paradicsomszószból, tetejüket megszórjuk reszelt parmezánnal. Forrón fogyasztjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.