Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1/2 kg friss, zsenge spenótlevél, 2 db burgonya, 1 db tojás, egy kevés tejföl, liszt, ízlés szerint újhagyma, fokhagyma, só és őrölt bors, csipetnyi cukor, egy kevés olívaolaj
Elkészítés A friss spenótot jól megmosom, leszárítom. A kertből újhagymát, új fokhagymát húzok ki, megpucolom és felaprítom. Mindkettőt megsózva, megborsozva, egy pici cukrot adva hozzá olívaolajban kissé átsütöm, majd a megmosott spenótot is hozzáadom. Kevergetve pár perc alatt megpárolódik. Nem kell pépessé tenni.
Mikor kész, tálba rakom, két nyers krumplit reszelek bele, majd egy felvert tojást, egy kevés tejfölt keverek hozzá, és annyi lisztet, amennyit felvesz. Sózom, borsozom.
A masszából tócsnikat formálok és sütőben, sütőpapíron, 160 fokon készre sütöm őket.