Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 12 darab palacsintához (1 felkarikázott palacsinta 1 tányér leveshez) 3 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz (ásványvíz), 1 kk só, 10 dkg mirelit spenót (lehetőleg leveles) felolvasztva, 1 mk fokhagyma-granulátum, kevés frissen őrölt bors, ízlés szerint 1 kk valamilyen ételízesítő, 2 ek olaj + a sütéshez 1 dl olaj, és a levesbetét összeállításához kb. 10-15 dkg sajt vékonyan felszeletelve
Elkészítés A tészta alapanyagait mély tálban jól összekeverjük (sűrű tejszín állagú legyen), majd fél órát pihentetjük és utána szükség esetén szódával vagy tejjel hígítjuk.
Sütés Ajánlott teflonserpenyőben sütni, mert kevesebb olaj kell hozzá (főként, hogy a tésztába már kevertünk olajat). A serpenyőt megforrósítjuk, pici olajjal megkenjük, beleöntünk egy merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a palacsintasütő felületén. Ha az alsó fele megsült, széles lapáttal megfordítjuk és készre sütjük, de nem túl nagy lángon, mert könnyen megéghet. Ha elkészült, lapostányérra csúsztatjuk és folytatjuk a műveletet, amíg a tészta el nem fogy.
Összeállítás Egy-egy palacsintát vékonyan felszeletelt sajttal (lehetőleg kézi szeletelőt, vagy bolti szeletelt sajtot használjunk) beterítünk, feltekerjük és kb. 2 cm-es karikákra vágunk. Levesestányérba tesszük és forró húslevest kanalazunk rá. Használhatjuk krémlevesekhez is.