Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos palacsintatorta, paradicsomszósszal
2016.02.03

img_0809.jpg

Hozzávalók

A palacsintákhoz, kb. 18 db lesz belőle

3 db tojás,

20 dkg liszt,

3 dl tej,

1 dl szódavíz (ásványvíz),

1 kk só,

10 dkg mirelit spenót (lehetőleg leveles) felolvasztva,

1 kk valamilyen ételízesítő,(elmaradhat)

2 ek olaj + a sütéshez 1 dl olaj

A töltelékhez

1 doboz sűrített paradicsomszósz,

1 fej vöröshagyma,

3-4 gerezd fokhagyma,

1 ek cukor,

1-2 ek olívaolaj, só, bors

bazsalikom

Az összeállításhoz

2 dl tejföl,

1 db tojás

10 dkg reszelt sajt,

 

Elkészítés  A tészta alapanyagait mély tálban jól összekeverjük (sűrű tejszín állagú legyen), majd fél órát pihentetjük, és utána szükség esetén szódával vagy tejjel hígítjuk.

 

Sütés Ajánlott teflonserpenyőben sütni, mert kevesebb olaj kell hozzá (főként, hogy a tésztába már kevertünk olajat). A serpenyőt felforrósítjuk, pici olajjal megkenjük, beleöntünk egy merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a palacsintasütő felületén. Ha az alsó fele megsült, széles lapáttal megfordítjuk és készre sütjük, de nem túl nagy lángon, mert könnyen megéghet. Ha elkészült, lapostányérra csúsztatjuk  és folytatjuk a műveletet, amíg a tészta el nem fogy.

 

A paradicsomszósz elkészítése Az olajat serpenyőben felhevítjük, a felkockázott hagymát megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, fűszerezzük a fokhagymával, bazsalikommal, hozzáadjuk a cukrot és összeforraljuk.

 

Az összeállításhoz a tejfölt egy tálkában eldolgozzuk a nyers tojással, felhasználásig félretesszük.

 

Összeállítás Egy kerek sütőtálat vékonyan kiolajozunk, belefektetünk egy palacsintát, megkenjük gazdagon paradicsomszósszal, ráborítunk egy palacsintát, megkenjük a tojásos tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és ráterítjük a következő palacsintát. Folytatjuk, amíg az utolsó palacsintával beborítjuk a tortát, a tetejére tejfölös szósz kerül. Megszórjuk sajttal.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a palacsintatortát kb. fél óra alatt piros ropogósra sütjük. Tortaszerűen, cikkekre vágva tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.