Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos palacsintatorta, citromos csirkemellel
2013.12.14

spenotos-palacsintatorta-0091.jpg

Hozzávalók 4 személyre A palacsintatortához 12 db sós palacsinta, 0,7 kg mélyhűtött leveles spenót, 4 db keménytojás, 2 dl főzőtejszín, 1 dl tejföl, 6-7 db olajos szárított paradicsom, 5 dkg füstölt sajt reszelve, 10 dkg juhsajt,  5 dkg egyéb kemény sajt (pl. trappista) reszelve, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kk só, késhegynyi őrölt bors, 2 ek olaj, a tetejére 2-3 dkg napraforgómag, 1 mk őrölt pirospaprika és egy kevés reszelt sajt

A citromos csirkemellhez 2 db filézett csirkemell, 1 fej lilahagyma, 1 citrom leve és reszelt héja, 2 ek méz, 1 ek mustár, só, bors, 2 ek olaj 

Elkészítés A csirkemelleket kb. 3 cm-es, vékony csíkokra vágjuk, mustárral, olajjal pácoljuk, néhány órára hűtőbe tesszük. A palacsintákat megsütjük és féltretesszük.

Elkészítjük a spenótos tölteléket: a keménytojásokat megtisztítjuk, sajtreszelőn lereszeljük. A mirelit spenótot kissé felengedve egy lábosba tesszük és olajon pár perc alatt megpároljuk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük (bátran fűszerezzünk, a spenót igényli az erősebb ízeket, különben jellegtelen marad). Felengedjük a főzőtejszínnel, belekeverjük a reszelt füstölt sajtot, a juhsajtot, az apróra feldarabolt szárított paradicsomot és hozzáadjuk a lereszelt kemény tojásokat is. Ízlés szerint fűszerezzük, kissé kihűtjük.

spenotos-palacsintatorta-005.jpgEgy kör alakú hőálló tálat kiolajozunk, beleterítünk egy palacsintát, megkenjük spenótos töltelékkel, ráterítjük a következő palacsintát, megkenjük töltelékkel, és így folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Az utolsó palacsinta tetejét megkenjük  tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal, pici pirospaprikával és a napraforgómagokkal. 200 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt pirosra sütjük és forrón tálaljuk.

Amíg a palacsitatorta sül, elkészítjük a csirkemellet.

A csirkemell sütését a felkockázott lilahagyma pirításával kezdjük - kevés olajon, pici sóval. Amikor a hagyma üvegesre pirult, rádobjuk a csirkemellcsíkokat, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, lefedve kb. 10-15 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a mézet, enyhén karamellizáljuk, folyton rázogatjuk, hogy ne éghessen meg. Végül meglocsoljuk a citromlével, összeforraljuk, rászórjuk a reszelt citromhéjat és melegen tartjuk.

Tipp Tálaljuka palacsintát cikkenként, egy-egy adag citromos csirkemellel. A spenóttal töltött palacsintatortát önálló fogásként is fogyaszthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.