Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók kb. 8 darabhoz A tésztához 5 ek teljes kiőrlésű rozsliszt, 1 egész tojás,12 ek tej, 9 ek víz, csipetnyi só + 2-3 ek paraj (fagyasztott), 2 kis gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi só, 1 késhegynyi őrölt fekete bors, 1/2 ek étolaj A töltelékhez 2 ek teljes kiőrlésű rozsliszt, 12 ek tej, 10 dkg ömlesztett sajt, csipetnyi só
Elkészítés A tészta hozzávalóit összekeverjük. Az apróra vágott fokhagymát a 1/2 ek olajon átfuttatjuk és hozzákeverjük a parajt, majd sóval-borssal ízesítjük, és gyorsan összeforraljuk.
A kihűlt parajt összedolgozzuk a tésztakeverékkel, majd kistányér méretű palacsintákat sütünk belőle. (Azért fontos a méret, mert a paraj és a teljes kiőrlésű liszt miatt nem olyan az állaga, mint a normál palacsintatésztának, ezért könnyebben leragadhat vagy elszakadhat).
A sajtkrémhez a lisztből és tejből alacsony hőfokon besamelmártást főzünk. Ha kész, hozzáadjuk az ömlesztett sajtot és a sót, majd csomómentesre elkeverjük. Végül a krémmel megtöltjük palacsintákat.
Tipp Díszíthetjük egy kevés reszelt sajttal.