Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos palacsinta besamelmártással
2015.06.26

spenotos-palacsinta-zoldseges-csirke-002.jpg

Hozzávalók 4 személyre 12-14 db sós palacsinta, 0,5 kg mélyhűtött leveles spenót, vagy püré, 1 ek liszt, 1 dl tej, 5 dkg  füstölt sajt reszelve, 5 dkg egyéb kemény sajt (pl. trappista) reszelve, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kk só, késhegynyi őrölt bors, 10 dkg bacon A besamelmártáshoz  3 dl tej, 1 ek liszt, 10 dkg margarin, só, bors, szerecsendió

Elkészítés A palacsintákat megsütjük és félretesszük. A mirelit spenótot kissé felengedve egy lábosba tesszük és olajon pár perc alatt megpároljuk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük (bátran fűszerezzünk, a spenót igényli az erősebb ízeket, különben jellegtelen marad). Rászórjuk a lisztet, átforgatjuk. Felengedjük 1 dl tejjel, belekeverjük a reszelt füstölt sajtot és  fűszerezzük ízlés szerint, majd ezzel a töltelékkel gazdagon megtöltjük a palacsintákat.

Elkészítjük a besamelmártást: a margarint és a tejet egy lábasban melegíteni kezdjük és belekeverünk egy púpozott ek lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és az így kapott közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük.

A baconkockákat egy serpenyőben megpirítjuk, a visszamaradt zsiradékkal egy hőálló tálat kikenünk, egymás mellé fektetjük benne a feltekert palacsintákat, tetejüket  gazdagon megkenjük besamelmártással, megszórjuk a kisütött baconkockákkal és a reszelt sajttal. (Általában a palacsinták csak 2 rétegben férnek el.) 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt pirosra sütjük és forrón tálaljuk.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.