Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos-krumplis pogácsa
2015.10.19

spenotos-krumplis-pogacsa-008.jpg

Hozzávalók

4 db közepes burgonya

35-40 kg liszt, a burgonya méretétől függően

1 kis pohár tejföl

1 cs sütőpor

15 dkg libazsír

5 dkg reszelt sajt és egy felvert tojás fele a tetejére

1 kk só a burgonya főzéséhez + 2 csapott kk só a tésztába

A hajtogatáshoz:

10 dkg fagyasztott leveles spenót

1 kk vaj

2 ek mascarpone

1 db felvert tojás fele

2 gerezd fokhagyma, só

Elkészítés

A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, megmossuk, és annyi vízben, hogy ellepje őket, 1 kávéskanál sóval puhára főzzük. Ezután leszűrjük, pépesítjük és kihűtjük.

A felolvasztott spenótleveleket a vajon gyorsan megfuttatjuk, sózzuk, és amikor kihűlt, hozzákeverjük a mascarponét, a zúzott fokhagymákat és a felvert tojás felét.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tejfölt és a 15 dkg puha libazsírt, 2 kk sóval ízesítjük, belekeverjük a kihűlt burgonyát és lágy tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk és megkenjük a spenótos krémmel. A tésztát balról jobbra behajtjuk a közepéig, jobbról balra ráborítjuk a másik oldalát, majd alulról felfelé és föntről lefelé is megismételjük a folyamatot. Az így hajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk, kb. 2 cm vastagra.

Kisméretű pogácsákat szaggatunk, tetejüket megkenjük a maradék felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 180 fokon, 25 perc alatt piros ropogósra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.