Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos gombóc sajtmártással
2012.01.08

spenotos-gomboc.jpgHozzávalók 4 személyre1 kg burgonya, 20 dkg finomliszt, 1 tojás, 10 dkg mirelit paraj, 2 kk só, 1 kk olaj

A sajtmártáshoz 2 dl főzőtejszín, 10 dkg sajt reszelve, só, bors ízlés szerint

Elkészítés A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük és kihűtjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a felolvasztott és lecsepegtetett parajt, a tojást és az olajat. Megsózzuk, lágy tésztává gyúrjuk és közepes méretű gombócokká formáljuk. Egy nagy lábosban 3 liter vizet felforralunk, 2 kk sót teszünk bele, és a gombócokat 2 adagban kifőzzük. Akkor vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiszedjük.

A mártáshoz a tejszínt megmelegítjük, belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, 1 perc alatt összeforraljuk. A gombócokat tányérra szedjük és beborítjuk a mártással. Forrón a legfinomabb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.