Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre1 kg burgonya, 20 dkg finomliszt, 1 tojás, 10 dkg mirelit paraj, 2 kk só, 1 kk olaj
A sajtmártáshoz 2 dl főzőtejszín, 10 dkg sajt reszelve, só, bors ízlés szerint
Elkészítés A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, összetörjük és kihűtjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyát, a felolvasztott és lecsepegtetett parajt, a tojást és az olajat. Megsózzuk, lágy tésztává gyúrjuk és közepes méretű gombócokká formáljuk. Egy nagy lábosban 3 liter vizet felforralunk, 2 kk sót teszünk bele, és a gombócokat 2 adagban kifőzzük. Akkor vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiszedjük.
A mártáshoz a tejszínt megmelegítjük, belereszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, 1 perc alatt összeforraljuk. A gombócokat tányérra szedjük és beborítjuk a mártással. Forrón a legfinomabb.