Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos dip, sonkával
2016.04.08

spenotos-dip.jpg

Hozzávalók 4 személyre

kb. 40 dkg mirelit spenót (püré, vagy leveles)

3 ek liszt

3 dl tej

5 dkg reszelt parmezán

5 dkg füstölt sonka

só, bors

3 gerezd fokhagyma

3 ek olaj

Elkészítés Az olajon megpároljuk a felkocázott sonkát, hozzáadjuk a spenótot, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Belekeverjük a lisztet, kicsit megpirítjuk, kevergetjük, felengedjük a hideg tejjel és összeforraljuk. Fűszerezzük zúzott fokhagymával és belekeverjük a reszelt parmezánt is. Egy perc forralás után tálba öntjük, a tetejére még aprítunk egy kevés sonkát és azonnal fogyaszthatjuk.

Tipp Langyosan is finom. A mártogatáshoz pirított kenyércsíkokat, vagy tortilla-lapokat kínálhatunk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.