Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
kb. 40 dkg mirelit spenót (püré, vagy leveles)
3 ek liszt
3 dl tej
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg füstölt sonka
só, bors
3 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
Elkészítés Az olajon megpároljuk a felkocázott sonkát, hozzáadjuk a spenótot, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Belekeverjük a lisztet, kicsit megpirítjuk, kevergetjük, felengedjük a hideg tejjel és összeforraljuk. Fűszerezzük zúzott fokhagymával és belekeverjük a reszelt parmezánt is. Egy perc forralás után tálba öntjük, a tetejére még aprítunk egy kevés sonkát és azonnal fogyaszthatjuk.
Tipp Langyosan is finom. A mártogatáshoz pirított kenyércsíkokat, vagy tortilla-lapokat kínálhatunk.