Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos burgonya
2015.11.24

spenotos-burgonya-0061.jpg

Hozzávalók 4 személyre

1,2 kg burgonya

1 zacskó fagyasztott spenót

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

4 dl tej

5 dkg vaj

2 ek olaj

2-3 ek mascarpone

2 ek liszt

só, bors, szerecsendió

1 kk ételízesítő (elmaradhat)

1 db tojás

10 dkg reszelt sajt (pl. parmezán)

Elkészítés A spenótot felengedjük, egy tálba tesszük, a burgonyákat héjukban megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk.

A fehérmártáshoz a vajat és a tejet egy lábosban melegíteni kezdjük és belekeverünk két evőkanál lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és az így kapott közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük. A  tűzről levéve eldolgozunk benne egy nyers tojást, a mascarponét, belekeverjük a reszelt sajt felét és félretesszük.

A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a spenótot és néhány percig pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük és az így elkészített spenótot összekeverjük a fehérmártással.

Egy hőálló tálat kikenünk kevés olajjal, vagy vajjal, beterítjük egy vékony réteg mártással és ráfektetünk egy sor burgonyakarikát, megsózzuk és megkenjük a mártás egy részével. Folytatjuk burgonyával, majd mártással, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére mártás kerül, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Tipp Főételként, illetve sültek mellé köretként  is fogyaszthatjuk.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.