Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre
1,2 kg burgonya
1 zacskó fagyasztott spenót
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4 dl tej
5 dkg vaj
2 ek olaj
2-3 ek mascarpone
2 ek liszt
só, bors, szerecsendió
1 kk ételízesítő (elmaradhat)
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt (pl. parmezán)
Elkészítés A spenótot felengedjük, egy tálba tesszük, a burgonyákat héjukban megfőzzük, kihűtjük, meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk.
A fehérmártáshoz a vajat és a tejet egy lábosban melegíteni kezdjük és belekeverünk két evőkanál lisztet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és az így kapott közepesen híg mártást szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve eldolgozunk benne egy nyers tojást, a mascarponét, belekeverjük a reszelt sajt felét és félretesszük.
A vöröshagymát felkockázzuk és az olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a spenótot és néhány percig pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel fűszerezzük és az így elkészített spenótot összekeverjük a fehérmártással.
Egy hőálló tálat kikenünk kevés olajjal, vagy vajjal, beterítjük egy vékony réteg mártással és ráfektetünk egy sor burgonyakarikát, megsózzuk és megkenjük a mártás egy részével. Folytatjuk burgonyával, majd mártással, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A tetejére mártás kerül, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Tipp Főételként, illetve sültek mellé köretként is fogyaszthatjuk.