Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Spenótos burgonya, Sándortól
2016.10.29

mangoldos-krumpli.jpg

Hozzávalók

50 dkg burgonya

50 dkg nyers, leveles spenót

2-3 ek olívaolaj

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés

A felkockázott burgonyát az olaj felén átforgatjuk, majd megsózva és kevés vízzel felöntve, fedő alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk.

Serpenyőben, a maradék olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a spenótleveleket, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt, közepes hőfokon pároljuk; pár perc alatt a spenót is megfonnyad.

Ekkor hozzákeverjük a megpuhult krumplit, és az egészet még egyszer átforgatjuk.

Tipp Spenót helyett mángolddal is készíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.