Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók
50 dkg burgonya
50 dkg nyers, leveles spenót
2-3 ek olívaolaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
Elkészítés
A felkockázott burgonyát az olaj felén átforgatjuk, majd megsózva és kevés vízzel felöntve, fedő alatt, közepes hőfokon puhára pároljuk.
Serpenyőben, a maradék olajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a spenótleveleket, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt, közepes hőfokon pároljuk; pár perc alatt a spenót is megfonnyad.
Ekkor hozzákeverjük a megpuhult krumplit, és az egészet még egyszer átforgatjuk.
Tipp Spenót helyett mángolddal is készíthetjük.